U jučerašnjim prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe Foto: VV arhiva

U jučerašnjim prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 22.8.2017. u 18:10h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, jučer, 21. kolovoza oko 7.20 sati na državnoj cesti D-3 u Lužanu Biškupečkom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 31 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Presečnog. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, u jednom je trenutku vozilom prešao preko pune uzdužne crte na kolniku, na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač osobnog vozila te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 21. kolovoza oko 12.15 sati u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je 10-godišnja djevojčica. Ona je neoprezno i nepropisno pretrčavala kolnik Trakošćanske ulice, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom, u pokušaju izbjegavanju prometne nesreće, na nju naletjelo osobno vozilo kojim je Trakošćanskom ulicom prema Ulici Ratimira Hercega upravljao 36-godišnjak. On je u izbjegavanju naleta na djevojčicu skrenuo udesno na parkiralište sa sjeverne strane kolnika te prednjim dijelom vozila udario u stražnji desni bočni dio parkiranog vozila. Ozlijeđenoj je djevojčici medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 21. kolovoza oko 19.50 sati u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 39-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima, u smjeru Ivanca. Zbog nekretanja sredinom prometne trake, u jednom je trenutku skrenuo udesno i sletio van kolnika u odvodni kanal, pri čemu je zadobio ogrebotine po glavi i tijelu. Na mjesto događaja pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, no muškarac je odbio liječničku pomoć. Policija navodi kako se također odbio podvrći alkotestu, iako je pokazivao vidljive znakove alkoholiziranosti. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 39-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.