Troje ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda Foto: VV arhiva / ilustracija

Troje ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

I.D./Varaždinske vijesti | 18.2.2019. u 20:24h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. veljače oko 16.50 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu. Djevojka u dobi od 19 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se zaustavila, zbog čega je prednjim dijelom vozila udarila u 41-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine ozljede zasad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. veljače oko 19.50 sati na Trgu svete Marije u Bednji, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 21 godine upravljao je osobnim vozilom državnom cestom u smjeru Rinkovca. Dolaskom do Trga svete Marije, zaustavio je svoje vozilo u namjeri skretanja desno na parkiralište. U tom je trenutku u stražnji dio njegovog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iza njega u istom smjeru, neprilagođenom brzinom, upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 16. veljače oko 12 sati u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnji pješak. Na njega je na prostoru ispred zgrade u Trakošćanskoj ulici, prilikom vožnje unazad, stražnjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je upravljao 55-godišnjak. Nakon prometne nesreće sudionici su utvrdili da nema ozlijeđenih osoba niti materijalne štete, da bi 84-godišnjak naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Policija je izvijestila i o prekršaju koji se dogodio u subotu, 16. veljače oko 15.30 sati u Žarovnici. Naime, policijski službenici Policijske postaje Ivanec, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak. Tom je prilikom utvrđeno da navedeni muškarac upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te da je do sada više puta pravomoćno kažnjavan za isti prekršaj. Muškarac je uhićen i doveden u Policijsku postaju Ivanec, a nakon toga i prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Označeno u