Tijekom vikenda u šest prometnih nesreća ozlijeđene dvije osobe

D.P. | 26.2.2018. u 13:31h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća i  to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 23. veljače oko 7.45 sati u Turčinu.

Državljanin Mađarske starosti 46 godina vozio je kamion s prikolicom kod Turčina u smjeru Varaždina. U jednom je trenutku započeo mijenjanje prometne trake iz lijeve u desnu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u lijevi bočni dio teretnog vozila kojim je u istom smjeru, desnom prometnom trakom upravljala 36-godišnjakinja. Udareno se vozilo od siline udara, u zanošenju, zaustavilo na krajnjoj desnoj prometnoj traci za usporavanje vozila koja se kreću udesno prema poduzetničkoj zoni. Drugo se teretno vozilo zaustavilo na desnoj prometnoj traci te je u stražnji lijevi dio njegovog priključnog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iza njega u istom smjeru upravljala 28-godišnjakinja, a koja brzinu kretanja nije prilagodila osobinama i stanju ceste te gustoći prometa, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica osobnog vozila te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U petak, 23. veljače oko 10 sati u Varaždinskoj ulici u Bolfanu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 30 godina vozio je kamion Varaždinskom ulicom iz smjera Koprivnice u smjeru Ludbrega. Zbog nedržanja potrebitog razmaka prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio kamiona kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 25-godišnjak. Udareno je vozilo odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega, također u istom smjeru upravljao 46-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 25-godišnji vozač i 34-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.