Tijekom vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

N.P./ Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 08:32h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jedna osoba je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. travnja, u Breznici. Muškarac starosti 54 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Brezničkog Huma. Dolaskom u blagi lijevi zavoj, prešao je vozilom na suprotni prometni trak te prednjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 63-godišnji vozač koji je naknadno sam zatražio liječničku pomoć.

U subotu, 22. travnja, u Varaždinskoj ulici u Ivancu, prometnu nesreću je skrivila 61-godišnja žena bez vozačke. Ona je upravljajući mopedom, ulaskom u desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika, prednjim kotačem vozila udarila u uzdignuti nogostup te pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Kasnije toga dana, u Žarovnici se dogodila prometna nesreća s dvije ozlijeđene osobe. Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.51 g/kg iz smjera Višnjice prema Lepoglavi. Dolaskom u Žarovnicu, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, pri izlasku iz blagog lijevog zavoja, sletio je u desno u cestovni jarak i cestovni most. Pritom se vozilo zanijelo i stražnjim lijevim dijelom udarilo u dvije pješakinje u dobi od 15 godina, koje nisu bile označene nikakvim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

- Ozlijeđene su maloljetnice prevezene u varaždinsku Opću bolnicu, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane - izvijestili su iz PU Varaždinske