Tijekom vikenda osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

D.P./Varaždinske vijesti | 4.9.2017. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak 1. rujna dogodile su se čak četiri prometne nesreće.

Na raskrižju Koprivničke i ulice Ruđera Boškovića u Varaždinu. Muškarac (47) godina upravljao je vozilom južnom kolničkom trakom Koprivničke ulice iz smjera Optujske u smjeru Međimurske ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ruđera Boškovića započeo je skretati udesno na znak zelenog svjetla na semaforu, a da pritom nije usporio tako da može propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz i po potrebi zaustaviti vozilo.Pritom je desnim vanjskim retrovizorom udario u 77-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Ruđera Boškovića preko pješačkog prijelaza, također na znak zelenog svjetla na semaforu. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik. Nakon prometne nesreće sudionici su se sporazumno razišli, a 77-godišnjakinja je naknadno oko 14 sati zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane. 

Na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac (72) upravljao je osobnim vozilom iz smjera Nove Vesi. Prilikom izlaska iz desnog zavoja, zbog prebrze vožnje je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom prešao na suprotnu prometnu traku. Pritom je desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 19-godišnjakinja. Uslijed udara vozilo vozačice je odbačeno van kolnika na zemljani dio. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. 

Oko 17.10 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu. Muškarac (41) upravljao je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u jednom je trenutku prednjim dijelom svog vozila, udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 44-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 44-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Oko 17.20 sati na raskrižju Trenkove i ulice Ognjena Price, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom Trenkovom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ognjena Price koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje skrećući udesno. Tom prilikom nije propustio osobno vozilo kojem je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1.24 g/kg ulicom Ognjena Price iz smjera raskrižja s ulicom Ivana Kukuljevića, upravljala 48-godišnjakinja. Ona je u trenutku nesreće, prije raskrižja, obilazila nepoznato vozilo parkirano s desne strane. U sudaru navedenih vozila, ozlijeđena je 78-godišnja putnica iz vozila vozačice. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. 

U subotu, 2. rujna oko 8.45 sati na auto-cesti A 4, kod Brezničkog Huma, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.46 g/kg, desnom prometnom trakom zapadnog kolničkog traka auto-ceste iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku vozilom sletio udesno van kolnika na travnati pojas. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u zaštitnu žičanu ogradu uz rub kolnika, nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo i zapalio. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 20-godišnja putnica iz vozila. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Osim toga, u subotu oko 18.30 sati u Cerju Tužnom, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 44 godine upravljao je kombi vozilom iz smjera Lukavca u smjeru Tužnog. Ulaskom u desni zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad upravljačem i u zanošenju sletio udesno van kolnika u cestovni jarak gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip. Uslijed udara vozilo se zarotiralo i prevrnulo na lijevi bok, pri čemu je stražnji lijevi bočni dio vozila udario u drveni električni stup, a prednji lijevi dio u zemljani nasip, nakon čega je vozilo ponovno odbačeno na kolnik. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 42-godišnji putnik iz vozila. 

Jučer, 3. rujna oko 16.15 sati u mjestu Črnile, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 49-godišnjak. On je upravljao neregistriranim motociklom, bez važeće vozačke dozvole, iz smjera Varaždinskih Toplica u smjeru Novog Marofa. Prilikom izlaska iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor na upravljačem i sletio u lijevo van kolnika. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. rujna oko 22.20 sati u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, ozlijeđen je 19-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.98 g/kg. Dolaskom do raskrižja s odvojkom Varaždinske ulice, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete. Ozlijeđeni je mladić prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

 

Označeno u