Tijekom vikenda 12 nesreća, u njih četiri ozlijeđeno devet osoba

M.P./Varaždinske vijesti | 20.11.2017. u 16:36h | Objavljeno u Crna kronika

Uz nesreću u Vinici u noći s petka na subotu, a koju je skrivio 21-godišnjak s 2,06 promila alkohola i u kojoj su, osim njega, ozlijeđena trojica mladića (23, 25 i 19 godina), tijekom vikenda dogodilo se ukupno 12 nesreća.

Četiri su bile s ozlijeđenim osobama i osam prometne nesreće s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći u petak oko 14.10 sati u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, ozlijeđene su tri osobe. Osobnim vozilom je u smjeru Ulice Miroslava Krleže upravljao 40-godišnjak, a budući da brzinu nije prilagodio osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, udario je u stražnji dio vozila koje se zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaz radi propuštanja pješaka. U nesreći su ozlijeđeni 44-godišnji vozač zaustavljenog vozila i dvije putnice u vozilu (37 i 10 godina). Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 29 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 6.50 sati u Ulici Pavleka Miškine u Varaždinu.

- Osobnim vozilom je upravljao 66-godišnjak iz smjera Trnovca u smjeru centra grada. Dolaskom do kružnog toka-raskrižja s Ulicom Ivana Severa pri skretanju na kolnički trak Miškinine ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza nije propustio pješaka koji je započeo prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza te je udario pješaka koji ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

U subotu oko 21.30 sati u Krkancu ozlijeđen je 31-godišnjak.

- Osobnim vozilom je iz smjera Krkanca u smjeru Tužnog upravljao 31-godišnjak. Uslijed nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake prešao je vozilom na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je istom cestom iz suprotnog smjera upravljala 25-godišnjakinja. Ozljede je zadobio 31-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - stoji u policijskom priopćenju.

Usto, iz policije navode kako je tijekom vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 200 prekršaja.

Označeno u