Tijekom vikenda 10 prometnih nesreća, u Gospodarskoj ulici ozlijeđena 8-godišnjakinja Foto: Foto čitatelja

Tijekom vikenda 10 prometnih nesreća, u Gospodarskoj ulici ozlijeđena 8-godišnjakinja

I.D./Varaždinske vijesti | 5.11.2018. u 17:34h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 2. studenog u 11.20 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 40 godina. Upravljao je istočnom obilaznicom iz smjera Varaždina u smjeru Turčina, a dolaskom do raskrižja s Cehovskom ulicom brzinu kretanja nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je do tada u istom smjeru upravljao 59-godišnjak, koji je zaustavio vozilo u koloni zbog nailaska na crveno svjetlo na semaforu. Muškarac starosti 59 godina je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše.

U petak, 2. studenog u 12.10 sati u Križovljanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 62 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste zbog čega nije uspio pravovremeno zaustaviti vozilo u trenutku kada se ispred njega sa osobnim vozilom 39-godišnjakinja zaustavila u namjeri skretanja u lijevo te je došlo do sudara. Ozlijeđena je vozačica, a medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U petak, 2. studenog oko 18.10 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.63 g/kg.  Upravljao je iz smjera Gornjeg Kućana u smjeru istočne obilaznice. Dolaskom do rotora s odvojkom Gospodarske ulice prema trgovačkom centru, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je pri izlazu iz rotora prešao na fizički odvojak gdje je prednjim djelom udario u prometni znak „Obavezni smjer“ i tablu za usmjeravanje prometa, nakon čega je prešao na lijevu stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 22-godišnjakinja. U prometnoj nesreći ozljede je zadobila putnica starosti 8 godina. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.