Službenom karticom za gorivo i euro paletama oštetio ivanečku tvrtku za 2.900 eura Foto: ilustracija / Pixabay

Službenom karticom za gorivo i euro paletama oštetio ivanečku tvrtku za 2.900 eura

I.D./Varaždinske vijesti | 16.7.2019. u 12:31h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u okolici Ivanca.

Kako se sumnja, 41-godišnjak je kao zaposlenik oštećenog poduzeća, prilikom zaposlenja, između ostalog zadužio i karticu za točenje goriva u službeno vozilo koje je također zadužio. Tijekom travnja ove godine u nekoliko je navrata na benzinskim postajama u Zagrebu uporabom kartice za točenje goriva otuđio gorivo u vrijednosti od oko 1.900 eura.

- Također je tijekom studenoga i prosinca 2018. godine, s pomoću iste kartice, u nekoliko navrata otuđio gorivo u vrijednosti od oko 800 eura. Isto tako, tijekom travnja ove godine, prilikom istovara robe u Njemačkoj, preuzeo je nekoliko desetaka praznih euro paleta koje nije vratio oštećenom trgovačkom društvu. Na taj je način, koristeći se sredstvima koja su mu povjerena u radu, protupravno prisvojio iznos od ukupno oko 2.900 eura - priopćili su iz policije.

Protiv 41-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u