Šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije Foto: ilustracija

Šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 24.7.2017. u 19:42h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 21. srpnja oko 9 sati u Varaždinskoj ulici u Cargovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca, prilikom čega je u otvorenom prtljažnom prostoru prevozio metalnu plinsku bocu za zavarivanje. Zbog slabe pričvršćenosti, plinska je boca u jednom trenutku ispala iz prtljažnog prostora na kolnik te se otkotrljala u desno, na biciklističku stazu gdje je udarila u nogu 78-godišnjaka, koji je upravljao biciklom u istom smjeru. Nakon prometne nesreće, sudionici su se sporazumno napustili mjesto događaja, da bi 78-godišnjak naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Muškarac starosti 46 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. srpnja oko 15 sati u Ivancu. On je upravljao osobnim vozilom Ulicom Ivana Gorana Kovačića iz smjera Ivanečkog Naselja prema Kaniži. Prilikom prolaska kroz raskrižje s Ulicom Vladimira Nazora, iz neutvrđenog je razloga sišao udesno van kolnika na nogostup te prednjim dijelom vozila udario u metalni stup semafora. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 21. srpnja oko 21 sat u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 43 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.46 g/kg, lijevom prometnom trakom južnog kolničkog traka Koprivničke ulice u smjeru Trnovca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je desnim dijelom vozila udario u stražnji desni bočni dio bicikla, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.62 g/kg, upravljao 42-godišnjak, prelazeći kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza te neobilježen reflektirajućim prslukom i bez upaljenih svjetala na biciklu. Vozač bicikla je uslijed udara pao na kolnik te je ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 22. srpnja oko 9 sati u Ulici Braće Radić u Strmcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 26 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.83 g/kg iz smjera Petrijanca prema Vratno Otoku. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te utjecaju alkohola, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom u zanošenju sletio udesno van kolnika na nogostup gdje je prednjim dijelom vozila udario u 78-godišnjeg pješaka, a nakon toga u dvorišnu ogradu. Pješak je uslijed udara ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, dok je 26-godišnjak zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. srpnja oko 22.30 sati u Lepoglavi, ozlijeđen je 21-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Ivanca te je u blagom lijevom zavoju, zbog nedržanja sredine prometne trake, vozilom sišao udesno van kolnika i udario u smjerokazni stupić. Nakon toga je sletio niz nagib na njivu gdje se vozilo višestruko prevrnulo. Pritom je ozlijeđen te je zadržan na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer, 23. srpnja oko 23.10 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 56 godina upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.23 g/kg iz smjera Cargovca prema Varaždinu. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika na zemljanu površinu te u zanošenju prednjim dijelom vozila udario u zid kuće. Vozilo se od siline udara u zanošenju odbilo ulijevo i lijevim bočnim dijelom udario u stražnji dio parkiranog teretnog vozila. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 58-godišnji putnik iz njegovog vozila. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.