S grobova se kradu aranžmani i vaze, ali i lampaši i kipići! Foto: Groblje u Biškupcu

S grobova se kradu aranžmani i vaze, ali i lampaši i kipići!

| 26.12.2016. u 15:34h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Da kradljivcima doista više ništa nije sveto pokazuju i sve češće krađe s groblja. Krade se apsolutno sve. Od primjerice zvučnika za razglas koji je prije desetak dana “nestao” s groblja u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu pa sve do lampaša i aranžmana.

Upravo je na to na posljednjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijećnika upozorio HSLS-ov vijećnik Miodrag Pap.

- Ta je nakaradna praksa u posljednje vrijeme postala učestala. Na groblju u Biškupcu svjedoci smo krađi cvijeća, vazi, aranžmana pa čak i nadgrobnih kipića. Iako se groblje navečer zatvara i zaključava, to nije dostatno - ukazao je Pap predloživši uvođenje video nadzora kako bi se spriječile sve učestalije krađe.

Iz komunalne tvrtke Parkovi podržali su njegov prijedlog navevši da će razmotriti mogućnost ugradnje video nadzora. Pritom navode kako je groblje specifično mjesto i kada i čovjek uzme nešto s groba neumjesno je pitati ga zašto je to uzeo jer njihovi djelatnici ne znaju je li to njegovo grobno mjesto ili pak grobno mjesto nekoga iz njegove obitelji.

- Ako čuvari na izlazu iz groblja primijete neku nelogičnost, uljudno stranku zamole za objašnjenje. Primjerice, imali smo situaciju kada je gospođa iznosila umjetni aranžman s groblja i čuvaru rekla da je to njen aranžman kojeg nosi doma kako bi ga istuširala jer je prašnjav - naveli su iz Parkova pomalo nevjerojatno obrazloženje jedne gospođe.

Više o ovim nevjerojatnim krađama pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u