Rezultat blagdana na cestama - osmero ozlijeđenih Foto: Pexels/ilustracija

Rezultat blagdana na cestama - osmero ozlijeđenih

Varaždinske vijesti | 27.12.2023. u 18:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom božićnih se dana na cestama Varaždinske županije dogodilo šest prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno osam osoba.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. prosinca oko 17.30 sati u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 68 godina upravljao je osobnim automobilom. On se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom te je udario 78-godišnju pješakinju koja je prelazila isti. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. prosinca oko 19.55 sati na jugozapadnoj obilaznici kod Poljane Biškupečke, ozlijeđene su dvije osobe. Djevojka starosti 23 godine upravljala je osobnim automobilom. Ona je ušla u raskrižje na znak zelenog svjetla i skretala u lijevo, a da pritom nije propustila osobni automobil kojim je dolazeći iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnjak, a koji je također u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla, te je zadržavao smjer kretanja.

Tom prilikom je došlo do udara osobnog automobila 21-godišnjaka u osobni automobil 23-godišnjakinje. U prometnoj nesreće ozlijeđena su oba vozača. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 10.00 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 62 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona dolaskom do raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te je udarila u stražnji dio osobnog automobila s kojim je ispred nje upravljao 42-godišnjak, a koji je u trenutku prometne nesreće zaustavio vozilo na ulazu u raskrižje, radi propuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 42-godišnji vozač. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 13.30 sati u Dravskoj ulici u Velikom Bukovcu, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 40 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona se prilikom vožnje nije držala sredine obilježene prometne trake, vozilom je skrenula van kolnika, sletjela u odvodni kanal i udarila u zemljanu obalu odvodnog kanala. U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 13.30 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Žena starosti 47 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te je udarila u stražnji dio osobnog automobila kojim je ispred nje upravljao 46-godišnjak, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen u koloni. Nakon nesreće oba vozača su popunili europsko izvješće i razmijenili osobne podatke i podatke od vozila nakon čega su se sporazumno razišli. Naknadno je 47-godišnjakinja zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 26. prosinca oko 23.25 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

- Mladić starosti 18 godina upravljao je osobnim automobilom. On je ušao u raskrižje i prošao pored prometnog znaka "obavezno zaustavljanje – stop", a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom prilikom je na njegov automobil naletio osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak, a koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno i imao prednost prolaska. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 23-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz automobila 18-godišnjaka - izvijestili su iz policije.

Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Označeno u