Razbijao prozore kuća bacajući glačalo, sjekiru, dlijeto i metalni držač zastave Foto: Ilustracija

Razbijao prozore kuća bacajući glačalo, sjekiru, dlijeto i metalni držač zastave

Varaždinske vijesti | 25.6.2019. u 17:56h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, oštećenja tuđe stvari, teške krađe i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak tijekom noći 19. lipnja 2019. u jednom mjestu u okolici Varaždina, znajući da se u kućama nalaze ukućani koji spavaju, u prozor spavaće sobe jedne kuće bacio metalni držač zastave, a u prozore druge kuće bacio sjekiru, kameni blok, glačalo i metalno dlijeto, čime je razbio stakla na prozorima, ali nikoga nije uspio ozlijediti. Osnovano se sumnja da je potom provalio u vikendicu u blizini i u njoj boravio skrivajući se od policije do 21. lipnja 2019., kada je pronađen. Osnovano sumnja i da je početkom svibnja 2019. godine sjekirom razbio staklo i provalio u vikendicu iz koje je uzeo više boca žestokih alkoholnih pića.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.