Provalnici u akciji: krali zlato, alkoholna pića i strojeve

D.P./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 11:31h | Objavljeno u Crna kronika

Od 12. do 16. listopada provalnici nisu mirovali i diljem Varaždinske županije izveli su tri provale i krađe, izvijestili su iz PU varaždinske.

U petak, 14. listopada u Varaždin Bregu, Mozdernjak, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 46-godišnjaka te otuđio novac i razni zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 10.000 kuna, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

Jučer, u nedjelju od 16.30 do 18.30 sati, u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 77-godišnjakinje. Navedeni je pripremio za odnošenje LCD televizor i alkoholna pića, pri čemu je zbog povratka ukućana ometen u daljnjem izvršenju kaznenog djela te je pobjegao iz kuće. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 12. do 16. listopada u Gojancu, na predjelu zvanom Polenke, nepoznati je počinitelj provalio u kućicu za odmor u vlasništvu 62-godišnjaka. Tom je prilikom otuđio prikolicu za frezu, građevinska kolica, transportna kolica za prijevoz tereta, salonit ploče, cigle, više rola armiračke ljepenke, auto-gume i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 15.000 kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u