Proteklog vikenda zabilježeno 11 prometnih nesreća u županiji, četiri s ozlijeđenim osobama Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda zabilježeno 11 prometnih nesreća u županiji, četiri s ozlijeđenim osobama

Varaždinske vijesti | 4.2.2019. u 20:42h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 1. veljače oko 10.50 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Banjščine. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila kojim je do tada upravljala 36-godišnjakinja. Nakon prometne nesreće sudionici su popunili Europsko izvješće te nisu tražili postupanje policije, no 36-godišnjakinja je naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 2. veljače oko 15.30 sati u Vulišincu, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao četverociklom prije stjecanja prava na upravljanje, nerazvrstanom makadamskom cestom iz smjera Kameničkog Vrhovca. Dolaskom u Vulišinec, u jednom je trenutku vozilom prešao ulijevo na meki teren, uslijed čega je vozilo sletjelo u cestovni jarak te se višestruko prevrnulo i udarilo u stablo. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 3. veljače oko 19.40 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 39 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Gospodarske ulice u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja istočne obilaznice sa Cehovskom ulicom, ušla je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu za njezin smjer kretanja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao iz Cehovske ulice te na znak zelenog svjetla na semaforu skretao ulijevo prema obilaznici. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 34-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Žena starosti 84 godine ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. veljače oko 20.30 sati u Varaždinu. Ona se kretala pješke zapadnim nogostupom Zagrebačke ulice iz smjera ulice Mirka Kolarića. Dolaskom do raskrižja s Gospodarskom ulicom, započela je prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pritom je na nju naletjelo vozilo kojim je upravljao za sad nepoznati vozač te je prednjim dijelom udarilo u nogu. Nepoznati je vozač ozlijeđenu ženu dopratio na kućnu adresu, a navedena je naknadno sama zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj Bolnici. Molimo očevice ove prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Varaždin ili na broj telefona 192 odnosno 372-404.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.