Prometne nesreće u Slanju te Gornjem i Donjem Ladanju, ozlijeđene tri osobe Foto: Ilustracija

Prometne nesreće u Slanju te Gornjem i Donjem Ladanju, ozlijeđene tri osobe

VV | 21.6.2023. u 10:24h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 20. lipnja oko 14.10 sati u Slanju, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 57 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.66 promila državnom cestom D-24. Brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, te je izlaskom iz zavoja izgubio kontrolu nad vozilom, sletio van kolnika i prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a nakon toga u cestovni jarak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 57-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozljede okvalificirati će se naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 20. lipnja oko 13.40 sati u ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 38 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Vinice u smjeru Donjeg Ladanja. Dolaskom do četverokrakog raskrižja, ušla je vozilom u raskrižje na znak upaljenog zelenog svjetla na semaforu i izvršila skretanje u lijevo, a da nije propustila vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera u raskrižju zadržava smjer svog kretanja. Tom prilikom prednjim je dijelom osobnog automobila udarila u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljala 27-godišnjakinja, koja je u prolazu kroz raskrižje zadržavajući smjer kretanja imala upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobila 27-godišnjakinja. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 20. lipnja oko 20.10 sati u Opečkoj ulici u Gornjem Ladanju, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 54 godina upravljala je osobnim vozilom. Dolaskom do raskrižja sa Viničkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije zaustavila svoje vozilo na znak "stop" već je ušla u raskrižje, te oduzela prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljao 47-godišnjak. Tom prilikom je prednjim dijelom svog vozila udarila u prednji lijevi dio vozila kojim je upravljao 47-godišnjak, koje je nakon toga u zanošenju odbačeno u odvojaka i udarilo u betonski parapet žičane dvorišne ograde, dok je vozilo 54-godišnjakinje odbačeno van kolnika te je prednjim dijelom udarilo u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu kuće. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 47-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozljede okvalificirati će se naknadno.