Pritvoren osumnjičeni za tri razbojništva u Varaždinu

vv | 9.9.2016. u 22:28h | Objavljeno u Crna kronika

Razrješena su tri razbojništva koja su se dogodila u Varaždinu zadnjih mjesec dana, priopćili su iz PU varaždinske, u kojoj su uvjereni da je njihov počinitelj 33-godišnjak koji je jučer pritvoren, nakon što je uhićen prilikom namjere da počini novo razbojništvo.

- Analitičkim pristupom i proaktivnim postupanjem policijskih službenika jučer je oko 20.40 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Varaždinu uočena nepoznata muška osoba koja upravlja na biciklu, a koja bi odgovarala osobnom opisu počinitelja kaznenih djela razbojništava. Postupajući prema muškarcu, isti se dao u bijeg u smjeru ulice Marije Jurić Zagorke, ali je sustignut od strane policijskih službenika i uhićen na mjestu događaja, izvijestili su iz PU varaždinske.

Nad osumnjičenim muškarcem policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje.

- Kako se sumnja, isti je imao namjeru počiniti novo kazneno djelo razbojništva, a istraživanjem je utvrđeno da je počinio razbojništvo 10. kolovoza u trgovini u ulici Matka Laginje, 19. kolovoza izvršio je razbojništvo u kladionici u Zagrebačkoj ulici i 6. rujna je izvršio razbojništvo u pekarnici u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu. Počinjenim razbojništvima počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna. Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, te su ga danas u 20.35 sati predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, stoji u priopćenju.