Pripiti 18-godišnjak autom udario u prometni znak, zaustavio se na oranici Foto: VV arhiva / ilustracija

Pripiti 18-godišnjak autom udario u prometni znak, zaustavio se na oranici

I.D./Varaždinske vijesti | 27.5.2019. u 10:12h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak 24. svibnja oko 14 sati u Horvatskom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim vozilom županijskom cestom iz smjera Jerovca u smjeru Ribić Brega. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo na makadamski put, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na desni bočni dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljala 20-godišnjakinja, koja je u tom trenutku propisno pretjecala vozilo ispred sebe. 20-godišnjakinja je pritom ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu 25. svibnja oko 10.15 sati u Križancu ozlijeđen je 65-godišnji muškarac. On je upravljao biciklom desnom stranom kolnika Zagrebačke ulice te u jednom trenutku započeo skretanje u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom došlo do sudara lijevog bočnog dijela bicikla s prednjim desnim dijelom osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 33-godišnjak. Ozlijeđenom je biciklistu medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 27. svibnja, oko 3 sata u Hrastovskom. Mladić u dobi od 18 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.90 g/kg državnom cestom iz smjera Ludbrega u smjeru Slanja. Dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, prilikom skretanja u lijevo sletio je vozilom van kolnika i prednjim dijelom vozila udario u prometni znak te se zaustavio na oranici. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 20-godišnji putnik iz vozila. Medicinska mu je pomoć pružena po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.