Preminula najstarija stanovnica Varaždinske županije Josipa Talan

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.4.2019. u 13:15h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Najstarija stanovnica, Josipa Talan iz Natkrižovljana jučer je oko 18 sati preminula u Caritasovom domu za stare i nemoćne osobe “Sv. Ivan Krstitelj” u Ivancu.

Inače, Josipa Talan proslavila je nedavno 107. rođendan. Bila je najstarija građanka Varaždinske županije, a vjerojatno i najstarija državljanka Republike Hrvatske, rođena 1912. godine u Natkrižovljanu.

Naime, život su joj obilježile razne tragedije, već od djetinjstva, kad joj je vrlo rano umrla majka pa joj je otac bio u ratu i po povratku vrlo brzo preminuo. Ona i braća su se nakon toga zbrinjavali u raznim obiteljima i stalno selili. Nije se ni sretno udala pa se ubrzo nakon udaje i razvela, a vrhunac tragedija koje su ju pratile bilo je ubojstvo sina jedinca.

- Josipa se zbog cjelokupnog, zaključili bi, nesretnog života, već 30 godina nalazila u domovima. Najprije je bila stanovnik Doma Jalžabet, a od 19. siječnja 2004. godine se nalazila na smještaju u Caritasovu domu za starije i nemoćne osobe “Sv. Ivan Krstitelj” Ivanec - rekla je Jasminka Latin, dipl.soc.radnik.

Označeno u