Dr. Horvat zbog svog je komentara smijenjen i s dužnosti voditelja Odsjeka za psihijatriju Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

Prekršajna prijava dr. Horvatu zbog komentara na Facebooku

| 6.5.2017. u 16:35h | Objavljeno u Crna kronika

Premda je odbačena kaznena prijava zbog govora mržnje, koju su protiv njega podnijele tri braniteljske udruge zbog komentara na Facebooku u prosincu 2014. godine, dr. Nenad Horvat ipak će morati na sud. Ne kazneni, već Prekršajni sud jer je zbog istog razloga “zaradio” prekršajnu prijavu.

Varaždinski psihijatar je, podsjetimo, na svom Facebook profilu podijelio članak o prosvjedu branitelja u Zagrebu uz komentar “Domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam”. Osim što je svojim komentarom tada razbjesnio branitelje, on ga je stajao i karijere. Horvat je ubrzo smijenjen s dužnosti voditelja Odsjeka za psihijatriju varaždinske Opće bolnice, a protiv njega je pokrenut i stegovni postupak pri Časnom sudu Hrvatske liječničke komora koji je u tijeku. Trenutno čeka novo ročište kod HLK, ali i početak postupka na Prekršajnom sudu u Varaždinu.

- Kazneno su me prijavile Udruga SPJ “Roda”, Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma” te Udruga pripadnika 104. brigade ZNG HV-a, no Državno je odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu. Međutim, u mojem su natpisu pronašli elemente prekršaja te su me prekršajno prijavili zbog kršenja odredbi Zakona o suzbijanju diskriminacije - kaže nam dr. Horvat.

Ipak, uvjeren je da će na sudu dokazati da u njegovim natpisima nije bilo ni prekršaja.

Što o svemu kažu predstavnici braniteljskih udruga pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti od subote, 6. svibnja

Označeno u