Praznik rada obilježile nesreće, ozlijeđenih je bilo u Vinici, Majerju, Hrašćici i Ključu Foto: VV arhiva / ilustracija

Praznik rada obilježile nesreće, ozlijeđenih je bilo u Vinici, Majerju, Hrašćici i Ključu

Varaždinske vijesti | 2.5.2019. u 10:43h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska je policija izvijestila o prometnim nesrećama koje su se dogodile u utorak i srijedu.

Jedna osoba je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja oko 12.20 sati u Sračincu. Muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim vozilom Ulicom Đure Kuhara iz smjera Zelendvorske ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom upravljala 55-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila vozačice u stražnji desni dio vozila 47-godišnjaka. Vozilo vozačice je uslijed sudara odbačeno udesno u dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 55-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Mladić u dobi od 19 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 1. svibnja oko 6.15 sati u ulici Viktora Čolje u Ključu. On je upravljao osobnim vozilom te je zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno, gdje je prednjim dijelom vozila udario u kolni betonski propust. Vozilo se uslijed udara zarotiralo i prevrnulo na krov, nakon čega se zaustavilo na sredini kolnika. Ozlijeđenom je 19-godišnjaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 1. svibnja oko 19 sati, na raskrižju ulica Kralja Tomislava i Radničke u Hrašćici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Kralja Tomislava iz smjera Sračinca u smjeru Varaždina. Dolaskom do raskrižja s Radničkom ulicom, započeo je skretati ulijevo, a da prethodno nije propustio moped kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 58-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela mopeda u stražnji desni bočni dio osobnog vozila. Vozač mopeda je uslijed udara pao na kolnik, pri čemu je lakše ozlijeđen.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 1. svibnja oko 20 sati u Majerju, ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.16 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Navedeni se kretao ulicom Stjepana Radića iz smjera Sračinca. U jednom je trenutku započeo nepropisno, suprotno oznakama na kolniku i ispred nepreglednog desnog zavoja, pretjecati skup vozila, pri čemu je nakon izvršenog pretjecanja i izlaska iz oštrog zavoja, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika udesno. Pritom je u bočnom zanošenju, lijevim bočnim dijelom vozila udario u prometni znak i metalnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 23-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 1. svibnja oko 19 sati u Vinici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Za sad nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom lokalnom cestom iz smjera Petrijanca. Prilikom mimoilaženja, nije ostavio dovoljan razmak između svojeg vozila i osobnog vozila s kojim je mimoilazio, a kojim je iz suprotnog smjera upravljala 36-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do sudara bočnih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđena vozačica i dvoje putnika iz njezinog vozila starosti 13 i 14 godina. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Nakon prouzročene prometne nesreće, nepoznati se vozač udaljio s mjesta događaja, a da ozlijeđenima nije pružio pomoć, niti o događaju obavijestio policiju. Policijski službenici nastavljaju rad na njegovom pronalasku.

Označeno u