Trošna kućica u Svibovcu Podravskom godinama je skrivala zlodjela koja su se odvijala u njoj

Potvrđena optužnica protiv majke koja je godinama podvodila kćeri

M.P./Varaždinske vijesti | 14.10.2016. u 12:38h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu početkom ove godine povuklo prvotnu optužnicu protiv Vesne N., majke iz Svibovca Podravskog koja je godinama podvodila kćeri, dorađenu je optužnicu nedavno potvrdilo optužno vijeće varaždinskog Županijskog suda. Na varaždinskom bi sudu tako uskoro trebao i krenuti kazneni postupak protiv majke čija su gnjusna djela zgrozila čitavu Hrvatsku.

Pedesetjednogodišnjakinju se, podsjetimo, prvotnom optužnicom iz rujna prošle godine teretilo da je u razdoblju od 2000. do 2009. godine u cilju zarade, a koristeći roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike, u Varaždinu i drugim mjestima pronalazila muške osobe kojima će njene dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. Kćeri su stoga bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati osmoricu muškaraca, s kojima je dogovarala pružanje seksualnih usluga za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština. Desetoricu muškaraca teretilo se da su u većem broju slučajeva obavljali spolne odnose s kćerkama premda su znali da su mlađe od 15 godina i da ih majka na to prisiljava zbog teškoga materijalnog stanja radi zarade.

No, ŽDO je prvotnu optužnicu povuklo nakon što su krivnju priznali J. K. i I. N., dvojica od ukupno desetorice optuženih muškaraca. Na temelju priznanja postigli su sporazum s odvjetništvom te su proglašeni krivima za počinjenje kaznenog djela prostitucije te je svaki osuđen na godinu dana zatvora. No izrečena im je uvjetna osuda te neće biti kažnjeni ako u roku od tri godine ne počine novo kazneno djelo.

Inače, za zlodjela "majke iz pakla" doznalo se lani u ožujku nakon zajedničke akcije policije i ŽDO-a.