Policija vozačima: ne sjedajte za volan pijani, već ostanite na fešti do otrežnjenja Foto: VV arhiva

Policija vozačima: ne sjedajte za volan pijani, već ostanite na fešti do otrežnjenja

M.P./Varaždinske vijesti | 7.11.2017. u 09:55h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom obilježavanja Martinja, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća, iz varaždinske policije obavještavaju kako će njihovi policijski službenici u idućem razdoblju pojačano nadzirati upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.

Nadzor će se, najavljuju, obavljati na svim mjestima na kojima se češće događaju prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

- Podsjećamo da je za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola predviđena novčana kazna do maksimalno 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a koje ovise o koncentraciji alkohola u krvi. Smatrat će se da je pod utjecajem alkohola osoba za koju se analizom krvi i urina ili alkotestiranjem pomoću alkometra utvrdi udio alkohola u organizmu veći od 0,50 g/kg. Također napominjemo da je za mlade vozače, propisano upravljanje motornim vozilom bez utjecaja alkohola u krvi, dok je za vozače bicikla za upravljanje pod utjecajem alkohola predviđena samo novčana kazna u iznosu od 500 kuna - ističu iz PU varaždinske.

Usto, ovim putem apeliraju na sve vozače da ne sjedaju pijani za volan.

- Molimo vozače da u vrijeme proslave Martinja ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da ostanu na mjestu proslave do otrežnjenja ili da vozilo daju na upravljanje osobama koje nisu pod utjecajem alkohola - ističu iz policije.