Nebojša Buđanovac o razlozima nestanka Vugrinec samo nagađa Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

Policija nastavila potragu za kolegicom, sumnja se da je u Sloveniji

M.P./Varaždinske vijesti | 25.5.2017. u 12:16h | Objavljeno u Crna kronika

Suzana Vugrinec, 49-godišnja policijska službenica za mladež u službi krim policije PU varaždinske te voditeljica Županijskog tima Varaždinske županije za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kaznenopravnu zaštitu djece za kojom njeni kolege tragaju od nedjelje, 21. svibnja, isti je dan prešla hrvatsko-slovensku granicu.

Kako neslužbeno doznajemo, Vugrinec je granicu svojim Cliom prešla na graničnom prijelazu Mursko Središće. U autu, osim nje, nije bilo nikoga drugog.

- Njen je mobitel u nedjelju navečer i lociran na području Murskog Središća, no čekali smo snimku nadzornih kamera s tog graničnog prijelaza kako bismo sa sigurnošću znali da je prešla granicu. Sada pouzdano znamo da je prešla granicu i posljednje što znamo jest da je bila u Sloveniji. Još se utvrđuje je li se zadržala u Sloveniji - doznali smo iz neslužbenih izvora iz PU varaždinske.

Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić te nam informacije nije ni demantirala, a niti potvrdila, već je samo navela kako novosti oko potrage za njihovom kolegicom nema, no intenzivna je potraga i dalje u tijeku.

Vugrinec je, podsjetimo, u nedjelju, 21. svibnja, oko 19.30 sati otišla od kuće u nepoznatom smjeru s automobilom marke "Renault", tip "Clio", zelene boje (reg. oznake VŽ-198-HN). Kestenjaste je boje kose i zelenih očiju, a u trenutku nestanka na sebi je imala zelenu vestu, plave traperice, crne kožne cipele te oko vrata šarenu maramu.

Nestanak Vugrinec vodi se u PU varaždinskoj. U slučaju da posjedujete informacije o nestaloj osobi, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Inače, članovi Županijskog tima Varaždinske županije za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kaznenopravnu zaštitu djece čija je Vugrinec bila voditeljica o njoj govore samo pozitivno. O razlozima nestanka tek nagađaju.

- O njoj mogu reći samo najljepše. Izuzetno je profesionalna i korektna osoba te izuzetno stručna u svom području. O razlozima njenog nestanka možemo samo nagađati. Mnogo sam teorija već čuo, no činjenica je da kada se bavite tim poslom, može vam "puknuti film", a možete doći i u opasnu situaciju. Tim i ja prošli smo sve teorije u glavi što joj se moglo dogoditi no nismo ni blizu zaključka. Dok se ona ne pronađe, ništa ne možemo točno reći - rekao nam je Nebojša Buđanovac koji je ujedno i voditelj Tima za krizna stanja varaždinskog županijskog Crvenog križa.

Vesna Šumiga, voditeljica Probacijskog ureda Varaždin, te zamjenica Županijskog tima Varaždinske županije za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kaznenopravnu zaštitu djece, također ističe da je odlično surađivala s Vugrinec.

- Svi smo bili povezani u radu Županijskog tima i mogu reći da smo svi žalosni i zabrinuti za Suzanu. U mislima smo s njom te se nadamo sretnom završetku potrage - kratko nam je izjavila Šumiga.

Označeno u