Policija istražuje tko je zapalio ivanečki "Retro Bar" Foto: Grad Ivanec

Policija istražuje tko je zapalio ivanečki "Retro Bar"

I.D./Varaždinske vijesti | 7.11.2016. u 12:22h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o požarima koji su se dogodili 4. studenoga u Ivancu i Novom Marofu.

U petak, 4. studenog oko 3.30 sati u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu došlo je do požara na objektu vlasništvo Pučkog otvorenog učilišta. Očevid su na mjestu događaja obavili vještaci za požare i eksplozive, tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji sa policijskim službenicima i protupožarnim inspektorom Policijske uprave varaždinske.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je do požara došlo s vanjske strane uz istočni zid terase ugostiteljskog objekta sa centrom požara na drvenoj sjedećoj garnituri, a koji je nastao djelovanjem otvorenog plamena koji se proširio na drvenu stolariju i drvenu konstrukciju, zahvativši krov terase, te se proširio na ostatak objekta čije je krovište u potpunosti izgorjelo, a unutrašnjost objekta uništena. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljna vatrogasna društva Ivanec, Lepoglava i Bedenec. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno.

Zbog lokalizacije požara ulica Vladimira Nazora je bila zatvorena za sav promet u vremenu od 3.40 do 8.25 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 4. studenog oko 22.30 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu došlo je do požara u skladištu jednog poduzeća. Očevid su na mjestu događaja obavili vještaci za požare i eksplozive, tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s policijskim službenicima i protupožarnim inspektorom Policijske uprave varaždinske.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog zapaljenja gorivog materijala, drvenih paleta, PVC folije i kartonskih kutija uslijed djelovanja topline uključaka u građi cjevaka, zaostalih u proizvodnom procesu.

U požaru je uništen dio uskladištenih finalnih proizvoda cjevaka. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof. Visina materijalne štete se procjenjuje na više stotina tisuća kuna. Policijski službenici podnijeli su izvješće državnom odvjetništvu.

Označeno u