Policija: 53-godišnjak preživio eksploziju u V. Toplicama pa počinio samoubojstvo?! Foto: Krešimir Đurić

Policija: 53-godišnjak preživio eksploziju u V. Toplicama pa počinio samoubojstvo?!

M.P./Varaždinske vijesti | 9.11.2016. u 11:22h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici PU varaždinske jučer su u suradnji s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić obavili očevid na mjestu eksplozije plina u Ulici braće Radić u Varaždinskim Toplicama.

- Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja plinske smjese zemnog plina i zraka, najvjerojatnije otvorenim plamenom. Do istjecanja plina u prostoriji kuhinje u prizemlju stana došlo je uslijed rezanja fleksibilnog plinskog crijeva koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak od strane muškarca koji je pronađen mrtav u prostoriji. Naknadno je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 53 godine - izvijestili su iz policije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 53-godišnjak počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te je preživio eksploziju. Potom je počinio samoubojstvo. Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna

Od zadobivenih ozljeda u eksploziji jučer u 00.20 sati u varaždinskoj Općoj bolnici preminula je 85-godišnjakinja.

- Mjesto događaja saniralo je komunalno redarstvo Grada Varaždinskih Toplica te je promet ponovno uspostavljen Ulicom braće Radić. O događaju policijski službenici podnose izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu - izvijestili su iz policije.