Policajci ga tukli dok mu nisu razbili jetru, a onda nudili nagradu za šutnju Foto: ilustracija / Pixabay

Policajci ga tukli dok mu nisu razbili jetru, a onda nudili nagradu za šutnju

Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 12:01h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice policijskih službenika u dobi od 29 i 35 godina, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede.  

Okrivljenici su, osnovano se sumnja, kao policijski službenici 10. siječnja prošle godine u Piškorovcu, prilikom privođenja, izveli oštećenika pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh i glavu, a zatim su zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Postoji osnovana sumnja i da je 35-godišnjak 11. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu rekao oštećeniku neka ga ne tereti zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Označeno u