Počelo suđenje Nuši Bunić: Ubola je Nikolu pa se skinula u gaće i potražila pomoć i tuš?!

D.P. | 29.1.2018. u 09:50h | Objavljeno u Crna kronika

Na Županijskom sudu u Varaždinu, jutros u 8 i 30 sati, pred sutkinjom Ljiljanom Kolenko počelo suđenje Nuši Bunić (21), optuženoj da je 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu "Pri Beli Kipi" pored Drave, nožem ubila Nikolu Tureka (30).

Pripremno je ročište bilo zatvoreno za javnost, a kako nam je kazao odvjetnik Nuše Bunić Domagoj Krpina, cijeli postupak će biti zatvoren za javnost. Zanimljivo je ipak kako su neki mediji objavili fotografije Nuše Bunić sa saslušanja.

Ovo nesumnjivo, mučno suđenje će morati rasvijetliti što se točno dogodilo kobne noći uz Dravu, odnosno je li riječ o ubojstvu ili samoobrani.

Za Županijsko državno odvjetništvo dvojbe nema. Kako stoji u optužnici koju je podiglo, Nuša Bunić je nožem dužine oštrice 9,5 cm ubola Nikolu u predjelu lijeve strane vrata i prerezala mu lijevu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Nikola je pak počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar, te nešto kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Rekonstrukcija

Na temelju pronađenih tragova i iskaza svjedoka te rezultata provedenih vještačenja ŽDO je pokušalo rekonstruirati događaje kobne noći uz Dravu. Kako su utvrdili, Nuša i Nikola su se našli kod rijeke Drave, Nuša je ubola Nikolu u vrat i potom pobjegla prema Aquatehnici, dok je Nikola automobilom krenuo u pravcu Varaždina uputivši se prema Hitnoj pomoći.

DSC 9233

- Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu - kazao je Nikola kada je kobne noći nazvao 112 u 3,21 sati.

To su vjerojatno bile njegove posljednje riječi, nakon čega je Nikola, koji zbog težina ozljeda nije bio u stanju voziti, zaustavio automobil u Kumičićevoj ulici i sjeo pored vozila gdje ga je pronašao slučajni prolaznik koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć. No bilo je prekasno i Nikola je preminuo u OBV.

Sudeći prema navodima iz optužnice, okrivljena je prethodno napravila plan što će učiniti te je ponijela nož na na susret koji je dogovoren SMS porukama.


- Ta činjenica jasno ukazuje na njezinu unaprijed stvorenu namjeru da taj nož tamo i uporabi upravo na način na koji je to i učinila, dakle za usmrćenje oštećenika. Svjedočki iskazi Danka B. i Mihaele B. potvrđuju da okrivljenica nije inače redovito nosila u svojoj torbici nož, pa je dakle okrivljenica, iako to nikad nije činila, kritične zgode uzela taj nož sa sobom, očito sa samo jednim ciljem - da ga uporabi za usmrćenje oštećenika - stoji u optužnici.

Uz to, utvrđeno je da je okrivljena bila odjevena u trenutku kada je ubole Nikolu Tureka, da bi nakon toga odbacila sa sebe odjeću i obućena samo u gaćice i čarape otišla do najbliže osobe u Aquatehnici, kojoj je rekla da je bila napadnuta. Kako stoji u optužnici, Nuša je zatražila da se opere, očito s ciljem da ukloni tragove, a ozlijeđenog Nikolu nije spominjala.

- Iako je nesumnjivo bila svjesna da je ubola oštećenika i da je on počeo obilno krvariti, okrivljenica to uopće nije spomenula niti zatražila da se nazove hitna pomoć radi pružanja medicinske pomoći teško ozlijeđenom oštećeniku, već je zatražila samo da se pozove njezin otac - stoji u optužnici.

Iskaz prijateljice

U optužnici se ukazuje na iskaze svjedoka, a posebno uznemirujući iskaz dala je Simona Š., prijateljica Nuše Bunić. Naime, ona je posvjedočila da joj je Nuša prosincu 2016. rekla da bi ona svojeg bivšeg dečka Davora J. "odvela na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga "spikala", mučila i iživljavala se, a rekla bi poslije da ju je pri tom on pokušao silovati, nakon svega bi se ona napravila mutava i to bi tako prošlo."

Njezin iskaz, kako se navodi u optužnici, potvrđuju i poruke koje su izmijenili Simona Š. i Davor J. nakon kobnog događaja.

- Točno je napravila onak kak smo se mi spominale. Još sam u šoku, nemrem vjerovati. Još smo se spominale kak je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je - napisala je Simona Davoru.

U optužnici se navodi i kako je prema rezultatima provedenog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja Nuša Bunić osoba koja ima simptome graničnog poremećaja ličnosti. Stoji i kako je u vrijeme ubojstva bila smanjenih sposobnosti shvaćanja značenja svojega postupanja i upravljanja svojim postupcima, no to nije dosezalo bitniju, značajniju razinu. Osim toga, Nuša je u krvi imala 0,85 promila alkohola. Dalje se navodi kako je utvrđeno da je Nuša sklona impulzivnom ponašanju bez razmišljanja o posljedicama uz nesposobnost kontrole osjećaja i impulsa i reakcija na njih uz poremećenu predodžbu o sebi te sklonost autodestruktivnom ponašanju.

DSC 9219

- Ona je sklona promjenama raspoloženja i burnim reakcijama - stoji u optužnici.

- Slijedom iznijetih činjenica opravdano se zaključuje da je okrivljenica osnovano sumnjiva u mjeri potrebnoj za podizanje optužnice da je postupajući s ciljem usmrćenja Nikole Tureka zadala imenovanome ubod nožem u vrat i time mu nanijela tešku i po život opasnu ozljedu uslijed koje je umro. Namjera okrivljenice da usmrti oštećenika manifestirana je i činjenicom da ona nakon zadavanja uboda i bijega uopće nije tražila kod dolaska u Aquatehniku da se pozove hitna pomoć iako je bila svjesna ozljeđivanja i težine stanja oštećenika, već je samo tražila da se pozove njezin otac. Na opisani način okrivljenica je ostvarila sva obilježja kaznenog djela za koje se optužnicom tereti - zaključuje se u optužnici.

Samoobrana zbog silovanja?

Podsjetimo, Nuša Bunić je protiv Nikole Tureka podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja te noći, a majka Nuše Bunić, Marina Bunić je za Varaždinske vijesti nedavno kazala brojne detalje koji bi mogli baciti drugo svjetlo na događaje kobne noći.

Naime, Nušina majka je kazala kako je Nikola Turek stalno nazivao Nušu te želio obnoviti vezu. Majka tvrdi i kako je kobne noći upravo Nikola inicirao susret te da o tome postoje dokazi u smislu poruka na Viberu.

- Nož nije njezin, iako su na njemu njeni tragovi. To je veliki, lovački nož koji ne stane u njezinu torbicu, iako je u njoj nađena futrola, ukazuje majka, dodajući da su u torbici nađene i druge stvari od Nikole, što otvara pitanje kako su se tamo i zašto našle.

- Nakon sukoba, kako objašnjava, Nuša je polugola pobjegla u grmlje, pa do čuvara Čistoće, kojeg je zamolila da nazove oca, budući da ona nije imala mobitel - kazala je Nušina majka koja kaže i kako su tri nezavisna stručnjaka utvrdila kako Nuša nije opasna ni za sebe ni za druge.

- Prilikom fizičkog sukoba Nuša je zadobila više povreda, i to od najmanje tri udarca u glavu i najmanje pet udaraca u trbuh i grudni koš, kao i natučenja s podljevnima krvi u lumbalnom dijelu leđa, što je sve utvrđeno u varaždinskoj bolnici - tvrdi majka, dodajući da se pokušaj silovanja, kako je rekla kći, dogodio pod prijetnjom nožem, koji nije donijela Nuša, kako se laže, već ga je iz pretinca svog automobila izvadio Nikola, koji je nesretno uboden prilikom nasrtaja i napada.

- O svemu tome u optužnom spisu i istražnom spisu postoji veliki broj materijalnih dokaza što se može provjeriti na Državnom odvjetništvu-  kazala nam je.

Što se točno dogodilo morat će utvrditi sud.

ŽDO traži produljenje istražnog zatvora

U zaključnom dijelu optužnice ŽDO predlaže produljenje istražnog zatvora Nuši Bunić, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Ona je planirala počinjenje kaznenog djela, u tu svrhu imala je nož, te lišila života osobu s kojom nije bila ni u kakvom sukobu niti je postojao bilo kakav motiv za njezine postupke. Okrivljenica je osoba s graničnim poremećajem ličnosti, emocionalno nestabilna, impulzivnog ponašanja. Takvo njezino stanje prepoznalo je i opisalo više svjedoka. Davor J. iskazao je za Nušu Bunić da je ona tempirana bomba, a Boris V. je iskazao da je rekao Nikoli Tureku, saznavši da je započeo intimnu vezu s Nušom Bunić, da se makne od nje i da mu to ne treba u životu, a nakon prekida veze Nikola Turek mu je rekao da je prekinuo s Nušom Bunić zato jer ona nije normalna i da se on od nje miče. Imajući pritom u vidu da je Nuša Bunić i u vrijeme počinjenja kaznenog djela i u vrijeme dosadašnjeg boravka u istražnom zatvoru imala dečka, pored utvrđenih karakteristike njezine osobnosti i svih utvrđenih činjenica u odnosu na kazneno djelo koje je predmet optužnice, očito je da i nadalje postoji uvjeti i održano okruženje u kojem osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će okrivljenica ponoviti kazneno djelo - zaključuje ŽDO.

 iako su neki mediji objavili fotografije Nuše Bunić sa saslušanja.
Označeno u