Pijan na kolodvoru vrijeđao putnike, a nakon privođenja prijetio i policajcima Foto: VV arhiva/Ilustracija

Pijan na kolodvoru vrijeđao putnike, a nakon privođenja prijetio i policajcima

M.P./Varaždinske vijesti | 25.4.2018. u 16:20h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin su u nedjelju, 22. travnja, oko 19 sati postupali su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira na prostoru željezničkog kolodvora.

Dolaskom na mjesto događaja, zatekli su muškarca za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 53-godišnjaku, kako u vidno alkoholiziranom stanju, viče, galami i uznemirava putnike i prolaznike. S obzirom da se oglušio na upozorenja da prestane s narušavanjem javnog reda i mira te kako kod sebe nije imao nikakav dokument na temelju kojeg bi se utvrdio njegov identitet, policijski su mu službenici izdali naredbu da pođe s njima do službenog vozila i da će biti odveden u policiju radi utvrđivanja identiteta. Navedeni je pritom počeo vrijeđati policijske službenike i nekontrolirano mahati prema njima, zbog čega su nad njim nakon više izdanih upozorenja, uporabljena sredstva prisile te je doveden u prostorije policijske postaje.

Nakon što ga je zbog uporabe sredstava prisile pregledala ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, odbio je ponuđeno alkotestiranje te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Tijekom boravka u njoj, izricao je razne prijetnje nasilnim radnjama i smrću policijskom službeniku navedene Policijske postaje. Zbog toga je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo "prijetnje" predan pritvorskom nadzorniku.

Označeno u