Pijan ludovao po cesti u Sračincu pa ga zaustavila granična policija Foto: VV arhiva / ilustracija

Pijan ludovao po cesti u Sračincu pa ga zaustavila granična policija

I.D./Varaždinske vijesti | 21.7.2017. u 09:28h | Objavljeno u Crna kronika

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u srijedu 19. srpnja oko 20.40 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Nepoznati je vozač osobnog vozila upravljao iz smjera Hrašćice u smjeru Majerja. Vozilom je započeo pretjecati vozilo ispred sebe, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je udario desnim bočnim djelom vozila u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 20-godišnjakinja, koja je također započela vozilom pretjecati vozilo ispred sebe, ne vodeći pritom računa da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Prilikom sudara nepoznati vozač je skrenuo ulijevo pri čemu je prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak, a koji se nije kretao biciklističkom stazom, već uz desni rub kolnika Varaždinske ulice iza bicikla kojim je upravljao 35-godišnjak. Od udara biciklist je zadobio ozljede, dok je drugi biciklist zadobio ozljede uslijed pada prilikom izbjegavanja udara vozila. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nepoznati vozač se nije zaustavio, već je vozilom nastavio vožnju. U 22 sata policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su oštećeno osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.80 g/kg i dok mu je vozačka dozvola istekla upravljao 39-godišnjak, dok se na suvozačevom mjestu kao suputnik nalazio 34-godišnjak. Oba muškarca su privedena u Policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Označeno u