Petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda Foto: ilustracija

Petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

I.D./Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 17:54h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 10. veljače oko 7 sati u Varaždinskoj ulici u Ivancu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanečkog Naselja. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 31-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač teretnog vozila i 30-godišnja putnica iz istog. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 11. veljače oko 0.15 sati u Jurketincu, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.74 g/kg iz smjera Varaždina prema Ivancu. Izlaskom iz lijevog blagog zavoja, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u lijevo van kolnika gdje je stražnjim dijelom vozila udario u nadstrešnicu autobusnog stajališta. Ozlijeđeni je vozač prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 11. veljače oko 10.30 sati, na raskrižju Anine, Ulice Vilka Novaka i Frana Supila u Varaždinu. Žena starosti 36 godina upravljala je osobnim vozilom Ulicom Vilka Novaka u smjeru centra grada. Dolaskom do raskrižja sa Supilovom ulicom, ušla je u isto na znak crvenog svjetla na semaforu, zbog čega je u prednji desni bočni dio njezinog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je Supilovom ulicom u smjeru Zagrebačke ulice, na znak zelenog svjetla na semaforu, upravljala 50-godišnjakinja. U prometnoj su nesreći ozlijeđene obje vozačice te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u