Otkrili počinitelje: Maloljetnici haračili po vikendicama, 43-godišnjak ukrao odjeću iz trgovine... Foto: ilustracija / Pixabay

Otkrili počinitelje: Maloljetnici haračili po vikendicama, 43-godišnjak ukrao odjeću iz trgovine...

M.P./Varaždinske vijesti | 3.4.2018. u 15:41h | Objavljeno u Crna kronika

Niz krađa razriješili su ovih dana djelatnici Policijske uprave varaždinske.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom i 13-godišnjakom. Kako se sumnja, oni su od 23. do 31. ožujka provalili u pet vikendica Ulici Eugena Kumičića u Varaždinu (predio zvani „Mali prelogi“). U provaljenim vikendicama 23-godišnjakinje, 50-godišnjaka, 38-godišnjaka i 37-godišnjaka ukrali su sjekiru, plinsko kuhalo, akumulator, plinsku bocu, pumpu za vodu, razni alat, te druge razne predmete. Ukupna visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Nadalje, policijski službenici PP Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom i 13-godišnjakom. Sumnja se da su od 29. do 30. ožujka u Bosanskoj ulici u Varaždinu iz dvorišta obiteljske kuće 51-godišnjaka ukrali tri bicikla. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna. Također se sumnja, da su od 29. do 30. ožujka u Ulici Milana i Drage Dvoršćak u Varaždinu iz dvorišta obiteljske kuće ukrali tri bicikla u vlasništvo 24-godišnjakinje. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5.000 kuna. Protiv osumnjičenih podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je 30. ožujka oko 13.50 sati došao u jednu trgovinu na Franjevačkom trgu u Varaždinu iz koje je ukrao nekoliko odjevnih predmeta. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1.600 kuna. Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava zbog krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je 31. ožujka oko 17.50 sati na Trgu Slobode u Varaždinu pokušao ukrasti bicikl 61-godišnjakinje no u tome su ga zatekli policajci te ga priveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava zbog krađe.