Istu oštećenicu u razdoblju od nekoliko godina silovao dva puta?!

M.P./Varaždinske vijesti | 9.4.2017. u 12:44h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu žalilo se na nedavnu nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženik I.N. proglašen krivim zbog silovanja i prijetnje te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i dva mjeseca.

Dvadesettrogodišnji I.N. sa šireg varaždinskog područja, inače 2014. osuđen zbog silovanja na bezuvjetnu kaznu maloljetničkog zatvora od jedne godine, početkom ožujka ove godine proglašen je krivim jer je 24. prosinca 2015. godine oko 17 sati u svojoj kući, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, silovao istu osobu.

Pozvao ju je u tavansku prostoriju, bacio na trosjed, i iako mu je govorila da je pusti na miru i da ima dečka, snažno je pritisnuo svojim tijelom tako da nije mogla pružiti otpor, svukao joj hlače i majicu te tajice i gaćice i silovao je. Nakon toga, u cilju da je zastraši, rekao joj je da “ako ikome kaže o ovome, objesit će je na prvu banderu”. Za kazneno djelo silovanja izrečena mu je kazna zatvora od dvije godine i šest mjeseci, a za kazneno djelo prijetnje deset mjeseci zatvora.

Međutim, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i dva mjeseca u što mu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 25. prosinca 2015. pa nadalje. Ujedno mu je nepravomoćnom presudom naloženo da nadoknadi 11.273 kune troškova kaznenog postupka, paušalnu svotu od 800 kuna te nagradu i nužne izdatke njegove braniteljice i opunomoćenice oštećenice

Upravo je zbog odluke suda o visini kazne žalbu podnijelo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

- Državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga s obzirom da je optuženik već ranije pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela silovanja na štetu iste oštećenice - navelo je Odvjetništvo.