Optužnica prodavačici koja je ukrala oko 2000 kuna iz blagajne

| 28.9.2017. u 14:44h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjakinje i 24-godišnjaka zbog pronevjere te neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Okrivljena se tereti da je u rujnu prošle godine iz zalogajnice u Šenoinoj ulici u Varaždinu, gdje je radila kao prodavačica, uzela i za sebe zadržala dnevni utržak od 1.635 kuna i blagajnički minimum od 300 kuna. Istog je dana iz zalogajnice uzela i ključ Opel Corse te ga predala 24-godišnjaku, koji je pomoću ključa automobil stavio u pogon, a potom su se zajedno vozili na području Varaždina i okolice.

Optužnicom se predlaže da se 49-godišnjakinji za pronevjeru izrekne zatvorska kazna od sedam mjeseci, a za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari zatvorska kazna od četiri mjeseca, odnosno jedinstvena kazna zatvora od 10 mjeseci, pri čemu bi joj se ona zamijenila radom za opće dobro.

Za 24-godišnjaka Odvjetništvo predlaže pak izricanje kazne zatvora od sedam mjeseci, no ona bi mu se također zamijenila radom za opće dobro.

Oboje su prilikom ispitivanja priznali počinjenje kaznenih djela te su izrazili žaljenje zbog toga. Usto, 49-godišnjakinja je navela kako je oštećeniku nadoknadila štetu i to ustegom s plaće.

Označeno u