OPREZ: Zbog uskrsnih blagdana policija će strože kontrolirati promet

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.4.2017. u 17:35h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog uskrsnih blagdana, iz Policijske uprave varaždinske poručuju kako će pojačati mjere u svim područjima rada te mole građane na na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Naime, povodom uskrsnih blagdana, započinje prvi godišnji pojačani dolazak turista, kao i hrvatskih državljana koji žive u inozemstvu. Održat će se i veliki broj vjerskih i drugih tradicionalnih manifestacija na kojima će se okupljati veći broj građana, te se iz tih razloga, uoči, tijekom i nakon Uskrsa očekuje povećani promet vozila, osobito na državnim cestama te na graničnim prijelazima sa Republikom Slovenijom.

Povećanje intenziteta cestovnog i graničnog prometa očekuje se na glavnim prometnim pravcima D-2 (GP Dubrava Križovljanska–Šemovec), D-35 (Varaždin–Ivanec), te na autocesti A-4 (Varaždin–Zagreb). Povećanje prometa se očekuje u petak, 14. travnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima, u ranim jutarnjim satima u subotu, 15. travnja, kao i 17. travnja na Uskrsni ponedjeljak.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će pojačati mjere u svim područjima rada, a prometna će policija pojačanim preventivno-represivnim mjerama i aktivnostima nastojati osigurati nesmetano odvijanje cestovnog prometa.

Također, ciljano će postupati prema sudionicima u prometu, koji ugrožavaju normalno odvijanje prometa ili grubo krše prometne propise, što može rezultirati prometnim nesrećama s najtežim posljedicama.

Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u autobusnom, željezničkom i zračnom prometu, pa i mogućnosti izvršenja prekršaja i kaznenih djela na autobusnim i željezničkim kolodvorima. Isto tako zbog uobičajeno pojačane potrošnje i prometa u trgovačkim centrima postoji mogućnost izvršenja kaznenih djela krađa, teških krađa i razbojništava.