OPREZ Za vikend nikad više policajaca na cestama Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

OPREZ Za vikend nikad više policajaca na cestama

M.P./Varaždinske vijesti | 19.10.2018. u 12:56h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske ovoga će vikenda, točnije od 19. do 22. listopada, pojačano nadzirati vozila i vozače.

Posebna će se pozornost, najavili su iz PU varaždinske, obraćati na utvrđivanje težih prometnih prekršaja, a posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja pod zabranom, upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i drugo. Pojačani nadzor posebno će se provoditi prema počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu tzv. recidivistima.

Osim prometnih prekršaja, policijski službenici će raditi i na otkrivanju kaznenih djela te njihovih počinitelja, dok će se selektivno zaustavljanje vozila provoditi na prethodno isplaniranim nadzornim punktovima.

Također, iz policije najavljuju kako će u sklopu pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom noći s 19. na 20. listopada od 20 do 4 sati na području Policijske postaje Ludbreg, a tijekom noći s 20 na 21. listopada od 21 do 5 sati na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof, provoditi akcija „Alkohol“.