Odakle oružje počinitelju ubojstva i samoubojstva u Nedeljancu koje je užasnulo Hrvatsku Foto: Ivica Kruhoberec

Odakle oružje počinitelju ubojstva i samoubojstva u Nedeljancu koje je užasnulo Hrvatsku

D.P., M.P., I.Kr. | 21.11.2016. u 15:35h | Objavljeno u Crna kronika

Svega desetak dana nakon što je čitavu županiju šokirao čin 53-godišnjeg veterinara Mislava B. koji je, najvjerojatnije suočen s razvodom braka, radije odabrao odlazak u smrt pri čemu je u eksploziji u Varaždinskim Toplicama preminula i 85-godišnja starica, eventualni prekid veze na sličan je sumanuti potez nagnao i Sašu M. (41) iz Koretinca.

Nažalost, prije nego je na sebe digao ruku, ubio je svoju 23-godišnju partnericu Martinu S. iz Završja Podbelskog iza koje je ostala petogodišnja kćer koju je dobila u prijašnjoj vezi. Odakle mu oružje, zasada nije poznato.

- Saša je oduvijek bio nagle naravi. Vjerojatno je uzrok tome u njegovom okruženju, posebice djetinjstvu. Ipak, kada nije imao te “žute minute” bio je dobar. Vjerojatno je ona postala svjesna kakvog je on karaktera - kazala nam je nekolicina mještana s kojima smo pričali. Njegova vršnjakinja iz osnovne škole kaže pak kako je kao dijete bio povučen.

- Bio je povučeno dijete, vjerojatno zbog obiteljskih razloga. U šestom je razredu pobjegao od kuće u Bosnu no pronašli su ga nakon mjesec dana i vratili kući. Postao je problematičan s ulaskom u adolescentsko doba. U posljednje ga vrijeme nisam viđala, sretala bih ga kada je dovozio voće i povrće u trgovinu budući da je bio trgovački putnik i znam da je bio u dužoj vezi s jednom konobaricom. No, nisam znala da je završio u Završju - rekla je njegova vršnjakinja.

I dok mještanima Koretinca tek ostaje za nagađati što ga je motiviralo na ovaj užasan čin i odakle mu uopće oružje, Završje Podbelsko oplakuje mladu 23-godišnju majku.

- Bila je izrazito vesela i komunikativna. Kćer joj je predivna. Iako je mlada postala majka, jako je lijepo skrbila o njoj - ističe njena poznanica.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u