Obdukcijom utvrđeno da je mrtvo novorođenče rođeno živo te je podignuta kaznena prijava

| 24.2.2019. u 11:20h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što je jučer Policijska uprava varaždinska objavila da je u Dubravcu pronađeno mrtvo novorođenče, danas su iz policije objavili da je obdukcijom utvrđeno da je dijete rođeno živo, ali da uzrok smrti zasad nije utvrđen.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su po dojavi Opće bolnice Varaždin, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu, u petak, 22. veljače, pretražili kuću u Dubravcu, kojom se koristi 28-godišnjakinja. Tijekom pretrage u kući je pronađeno mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, utvrđena je sumnja da je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo usmrćenja. Protiv nje je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeta kaznena prijava uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Istražni je zatvor određen zbog opasnosti ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. Rješenje je nepravomoćno i stranka ima pravo žalbe u roku od tri dana.

 

Označeno u