Nije vraćala pozajmice ni plaćala unajmljena vozila, a apartman rezervirala osobnim podacima kolegice Foto: ilustracija

Nije vraćala pozajmice ni plaćala unajmljena vozila, a apartman rezervirala osobnim podacima kolegice

vv / dorh | 2.7.2019. u 16:44h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićene 24-godišnjakinje zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela prijevare, pokušaja prijevare, oštećenja tuđe stvari te nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja u travnju 2019. godine u Varaždinu ishodila od dvoje oštećenika da joj pozajme novac, lažno predočivši da će vratiti novac do 1. svibnja 2019., iako nije imala namjeru vratiti novac, no oni su joj povjerovali i predali joj više od 20.000 kuna, koje nije vratila.

Osnovano se sumnja i da je od jednog društva i obrta ishodila da joj iznajme osobno i teretno vozilo, lažno predočivši da će uredno platiti najam, iako nije imala namjeru plaćanja najma, no oni su joj povjerovali i predali vozila na korištenje, nakon čega nije platila najam u iznosu od više od 14.000 kuna.

Okrivljenica je, osnovano se sumnja, pokušala na isti način unajmiti još jedno vozilo bez namjere plaćanja najma, ali je davatelj najma zbog neplaćanja odmah zatražio povrat vozila, pa je prije vraćanja vozila namjerno probušila jastuk zračnog ovjesa.

Osnovano se sumnja i da je u travnju ove godine dovezla svoj osobni automobil u automehaničarsku radionicu, tražeći hitni popravak, lažno predočivši da će sve radove uredno platiti, iako to nije namjeravala učiniti, ali joj je vlasnik povjerovao i obavio popravak u vrijednosti od 9.800 kuna, a nakon preuzimanja vozila nije ništa platila.

Ujedno, postoji osnovana sumnja i da je prošlog mjeseca u Varaždinu, neovlašteno iskoristila osobnu iskaznicu kolegice s posla, tako da je koristeći njezine osobne podatke u njezino ime rezervirala za sebe dva noćenja u apartmanu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.