Neoprez, alkohol, brzina, umor: Tijekom vikenda čak 16 prometnih nesreća Foto: VV arhiva / ilustracija

Neoprez, alkohol, brzina, umor: Tijekom vikenda čak 16 prometnih nesreća

I.D./Varaždinske vijesti | 17.9.2018. u 11:48h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 14. rujna oko 10 sati na državnoj cesti D-35 u Gredi, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, iz smjera Ivanca prema Varaždinu. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom motocikla udario u stražnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 27-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač motocikla, kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14. rujna oko 20.30 sati na državnoj cesti D-3 između Lužana Biškupečkog i Presečna, ozlijeđen je 19-godišnjak. On je upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.20 g/kg iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna. Zbog neprilagođene brzine mokrom i skliskom kolniku te nizbrdici, u uvjetima noćne vožnje, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika u desno, gdje je vozilom udario u metalnu zaštitnu ogradu i prometni znak. Vozilo se nakon toga nastavilo kretati nizbrdicom po travnatoj površini te se prevrnulo na lijevi bok. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. rujna oko 10.45 sati u Maruševcu. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom, uključujući se u promet na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću istom. Zbog toga je u desni bočni dio njegovog vozila, naletjelo osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 43-godišnja putnica iz vozila 19-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. rujna oko 13 sati u Čalincu, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao neregistriranim mopedom iz smjera Cerja Nebojse u smjeru Donjeg Ladanja. U jednom je trenutku nožna kočnica mopeda ispala iz ležišta i zapela o kolnik, uslijed čega je vozač izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U subotu, 15. rujna oko 18.30 sati na raskrižju ulica Zrinskih i Frankopana i Antuna Mihanovića u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Ulice Zrinskih i Frankopana u smjeru Kapucinskog trga. Dolaskom do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića i Vidovskim trgom, započeo je skretanje u lijevo na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja ravno kroz raskrižje, upravljao 22-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila 51-godišnjaka u lijevi bočni dio drugog vozila. Nakon prometne nesreće, sudionici su međusobno razmijenili osobne podatke i podatke o svojim vozilima te napustili mjesto događaja, da bi 22-godišnjak naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Jučer, 16. rujna oko 0.45 sati u Presečnom, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 35-godišnjak. On je upravljao motociklom nerazvrstanom cestom kroz Presečno. Zbog neprilagođene brzine stanju, uvjetima i osobinama kolnika, u jednom je trenutku skrenuo ulijevo na šljunčanu bankinu, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem i pao s motocikla, nakon čega se zajedno s motociklom odsklizao u desni cestovni jarak. Ozlijeđeni je motociklist prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 16. rujna oko 6.45 sati u Jalkovcu, ozlijeđena je 21-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom Ulicom braće Radić u smjeru Poljane Biškupečke. Pri ulasku u desni zavoj, zbog umora je zaspala te vozilom prešla ulijevo van kolnika na zemljanu površinu ispred kuće, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio parkiranog osobnog vozila, a potom u dvorišnu ogradu. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Označeno u