NAŠA POSLA Muž krenuo brati salatu pa ga žena napala stolicom

| 21.5.2018. u 15:36h | Objavljeno u Crna kronika

Da se ljudi znaju posvađati zbog gluposti, naročito supružnici koji su godinama u braku, svakodnevna je pojava. Međutim, nedavna nepravomoćna presuda Prekršajnog suda u Varaždinu-Stalne službe u Novom Marofu pokazuje kako benigna svađa zbog salate može dovesti do međusobnog vrijeđanja supružnika, psovki, a naposljetku i udaraca zbog čega mora intervenirati i policija pa na kraju sve dobiva i sudski epilog.

Konkretno, 70-godišnjakinja sa šireg novomarofskog područja je proglašena krivom zbog događaja početkom lipnja 2014. na vrtu. Sve je počelo kada je suprug krenuo brati salatu, a ona mu je tada rekla “ne uzimaj salatu na mom dijelu vrta, ubojico, đubre jedno”, te ga primila za ruku i odgurnula, da bi potom kasnije u kući uzela zdjelu sa salatom sa stola i bacila je na pod. Ostatak salate je bacila van na dvorište pritom vrijeđajući supruga riječima “ubojico, đubre jedno”, što je njega uznemirilo. Potom je uzela metalnu stolicu i pokušala ga udariti. Tada je krenuo fizički obračun pri čemu je suprug nju udario šakom u lice.

Intervenirala je policija koja je podnijela optužni prijedlog temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i protiv 70-godišnjakinje i supruga. Ona je proglašena krivom i osuđena na sedam dana zatvora, no primjenjena je uvjetna osuda te joj se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako u roku od šest mjeseci ponovno ne počini prekršaj.

Suprug je, osim optužnog prijeloga zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, “zaradio” i optužnicu zbog nanošenja tjelesne ozljede, a kazneni postupak protiv njega još traje.

Nepravomoćna presuda supruge otkriva pak što su konkretno u svojoj obrani naveli supružnici, odnosno koje su okolnosti dovele do takvog njihovog ponašanja. Suprug tako navodi da je toga dana išao u vrt kako bi si za ručak uzeo salatu.

- Kada sam došao na vrt, supruga je došla za mnom i gurnula me rukom zbog čega sam pao na tlo. Odnosno, zaletjela se prema meni te me odgurnula rukama. Nije točno da sam prije toga vikao i galamio na nju riječima “j* ti bog mater, gaduro, krepaj” već sam joj to rekao kasnije u kuhinji kada me htjela udariti sa stolicom. U vrtu mi je rekla da si ne uzimam salatu na njenom dijelu vrta te mi je rekla “ubojico, đubre jedno” i potom me gurnula rukama. Kada sam ušao u kuću, došla je za mnom, uzela zdjelu sa salatom i bacila je po kuhinji, a ostatak je bacila van. Govorila mi je “ubojico, đubre jedno”, na što sam ja njoj rekao “j* ti bog mater, gaduro, krepaj”. Ona je potom uzela metalnu stolicu i pokušala me udariti no maknuo sam se - rekao je suprug 70-godišnjakinje.

Više o ovom neobičnom slučaju pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u