Nakon studenta i novinara, tvrtka Univerzal tužila i susjedu Foto: VV arhiva

Nakon studenta i novinara, tvrtka Univerzal tužila i susjedu

M.P./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 12:19h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon nepravomoćno izgubljenih tužbi za teško sramoćenje, podnijetih protiv studenta Matije Sučića i varaždinskog novinara Ivice Kruhoberca, varaždinska tvrtka Univerzal za sramoćenje je tužila i Zoricu Geiger iz Varaždina.

Naveli su kako postoji sumnja da je ona 4. veljače 2015. na aktualnom satu, koji je u prostorijama 7. mjesnog odbora organizirao varaždinski HNS, pred većim brojem ljudi, držeći plastičnu vrećicu za koju je rekla da se u njoj nalazi štakor, izjavila da im štakori dolaze do kuća.

Stoga sam tražila deratizaciju oko Univerzala od komunalnog odjela, gdje su mi poručili da za to nema novaca i neka sama idem Kovačiću, koji mi je rekao da je zapravo riječ o štakorima iz Ulice braće Radić koji su stigli kanalizacijom – rekla je tada.

Dokazi na kojima se temelji tužba su preslika teksta objavljenog na portalu Varaždinskih vijesti, kao i preslika fotografije s aktualnog sata varaždinskoga GO HNS-a.

Privatni tužitelj predložio je, između ostalog, da se kao svjedoci ispitaju Marijan Kovačić, ali i Goran Habuš te Josip Dreven. Iako je na pripremnom ročištu održanom prije desetak dana na Općinskom sudu u Varaždinu trebalo doći do mirenja, taj je pokušaj propao te Geiger u roku od 30 dana mora odgovoriti na tužbu.