Na suđenju I. Čehoku svjedočio bivši pročelnik za komunal: Mijenjali smo svoje za svoje!

| 17.4.2017. u 14:55h | Objavljeno u Crna kronika

Saslušanjem Marijana Bakulića, bivšeg pročelnika za komunal Grada Varaždina, protekli je četvrtak nastavljen kazneni postupak protiv Ivana Čehoka i Miljenka Ptičeka.

Bivšem varaždinskom gradonačelniku i bivšem direktoru Parkova se, podsjetimo, na Općinskom sudu u Koprivnici od lipnja 2015. godine sudi zbog sklapanja ugovora o zamjeni zemljišta između Grada i Parkova početkom ožujka 2006. godine.

Tim je ugovorom Parkovima pripao 6,3 milijuna kuna vrijedan rasadnik na kojem je kasnije izgrađen Mercator (današnji Konzum), a Gradu je pripala šuma Jelačićka, gdje je potom izgrađena Arena.

Međutim, DORH smatra da Parkovi nisu bili vlasnik šume Jelačićke, već je to bio Grad Varaždin, koji je zbog toga pretrpio štetu od 6,3 milijuna kuna.

Bakulić je kazao da je za sporni ugovor prvi puta čuo na sjednici Gradskog poglavarstva u veljači 2006. godine, kada je donijet zaključak da se ide u sklapanje ugovora.

Naglasio je da u taj postupak bilo uključeno odvjetničko društv, a ne “njegov” Upravni odjel za komunal koji je angažiran tek pri sklapanju aneksa toga ugovora u prosincu 2007. godine.

- Grad je zadovoljio proceduru oko ugovora o zamjeni. Ovlaštena osoba je predlagala, bila je rasprava te nije bilo nikakve ucjene prilikom glasovanja - napomenuo je Bakulić. 

Međutim, dodao je da je s obzirom na sadržaj zamjena zemljišta bila suspektna od samog početka jer su i rasadnik i šuma Jelačićka zapravo bili u vlasništvu Grada...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti