Na Franjevačkom trgu ukrao bicikl i bježao policiji Foto: Ilustracija

Na Franjevačkom trgu ukrao bicikl i bježao policiji

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.12.2018. u 11:35h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 19 godina zbog sumnje da je jučer, 16. prosinca otuđio bicikl.

Kako je utvrđeno, jučer oko 18 sati u Gajevoj ulici u Varaždinu jedan je policijski službenik Policijske postaje Varaždin van službe uočio osumnjičenog kako upravlja sa dva bicikla. Tom prilikom mu se predstavio kao policajac službenom značkom i iskaznicom policije, te mu izdao zapovijed stop policija, nakon čega se osumnjičeni oglušio i počeo brzo udaljavati.

Od strane policijskog službenika osumnjičeni je sustignut i nad njim su uporabljena sredstva prisile, nakon čega je priveden u policijsku postaju. Prilikom uporabe sredstava prisile osumnjičeni nije zadobio nikakve ozljede.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na Franjevačkom trgu u Varaždinu neposredno prije iz stalka za bicikle otuđio bicikl marke Trek vlasništvo 19-godišnjaka. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, policijski službenici PU Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 19 godina. Sumnja se da je u subotu, 15. prosinca u ulici Franje Galinca u Varaždinu otuđio bicikl marke „cross viper“ vlasništvo 24-godišnjakinje. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u