Međimurska policija kazneno prijavila 36-godišnjaka i poduzeće iz Varaždina

M.P./Varaždinske vijesti | 28.12.2016. u 18:39h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon afere iz kolovoza u sklopu koje su djelatnica banke u Čakovcu i petorica osumnjičenika oštetili banku za više od 3,3 milijuna kuna, u sklopu daljnjeg kriminalističkog istraživanja međimurska je policija podnijela kaznene prijave protiv još petero osoba među kojima je i 36-godišnjak iz Varaždina.

Međimurska policija sumnja da su 36-godišnjak i još četiri osobe (43, 44, 59 i 62 godine) s područja Međimurske županije, kao i poduzeće iz Varaždina te dva poduzeća s područja Međimurske županije počinili sveukupno 22 kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, krivotvorenja isprave i računalnog krivotvorenja.

Naime, od listopada 2013. do srpnja 2015. godine 43-godišnja djelatnica banke je zloupotrebljavajući svoj položaj, te prema prethodnom dogovoru i na poticaj ostalih osumnjičenika, poduzela niz nezakonitih radnji kojima je na štetu banke, a u korist osumnjičenih i njihovih trgovačkih društava ostvarila nepripadnu imovinsku nešto veću od dva milijuna kuna.

Označeno u