Međimurje: Bacao kamenje na policajce, jedan teško ozlijeđen

M.P./Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 11:04h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Još jedan napad na policajce u susjednom Međimurju.

Iz PU međimurske izvještavaju kako je jučer u 23.10 sati, u Piškorovcu, po povratku s invervencije na službeni civilni automobil nepoznati počinitelj bacio kamen i razbio staklo na stražnjim vratima.

Policijski službenici su zbog kaznenog djela „oštećenja tuđe stvari“ započeli kriminalistička istraživanja nad djetetom uz prisutnost oca, kada je došla majka djeteta, 46-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica, i počela verbalno vrijeđati policijske službenike. Nad njom su nakon upozorenja uporabljena sredstva prisile. Tijekom postupanja prema policijskom službeniku, nepoznati počinitelj bacio je više kamenja od kojih ga je jedan pogodio u glavu.

U događaju je policijski službenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu, dok je 46-godišnjakinja zadobila lakšu ozljedu. Materijalna šteta na vozilu utvrditi će se naknadno.

Protiv 46-godišnjakinje podnijet će se prekršajna prijava iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se za kaznena djela po nepoznatom počinitelju podnose prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.