Maloljetnik iz Varaždinske županije u Čakovcu skrivio dvije nesreće i pobjegao

M.P./Varaždinske vijesti | 6.2.2018. u 11:25h | Objavljeno u Crna kronika

Maloljetni vozač teretnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, s područja Varaždinske županije, jučer oko 17 sat skrivio je čak dvije nesreće u Čakovcu.

Prva nesreća bila je na raskrižju državne ceste broj 3 i Kalničke ulice u Čakovcu. Iz PU međimurske izvijestili su kako je maloljetnik vozio prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima te, vozeći se kružnim tokom, vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od ruba kolnika zbog čega je udario u prometni znak i napustio mjesto nesreće.

- U nastavku kretanja, na raskrižju ulica Kalničke, Vladimira Nazora i Vukovarske, prilikom skretanja u Ulicu Vladimira Nazora nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je vozilom djelomično prešao na središnju prometnu traku namijenjenu za skretanje vozila. Pritom je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač i u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnji vozač - izvijestili su iz PU međimurske.

Nakon nesreće, maloljetnik je ponovo napustio mjesto nesreće te je na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Ante Starčevića i Stjepana Radića prilikom izlaska iz kružnog toka prometa u smjeru Ulice Stjepana Radića vozilom udario u prometni znak gdje je zatečen od strane policijskih službenika.

U teretnom automobilu varaždinskih registarskih oznaka nalazio se 32-godišnji putnik, dok u nesreći nitko od sudionika nije zadobio tjelesne ozljede. Maloljetniku slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Označeno u