Majku zaključala i šipkom prijetila da će joj polomiti ruke i noge Foto: ilustracija / Pixabay

Majku zaključala i šipkom prijetila da će joj polomiti ruke i noge

Varaždinske vijesti | 12.2.2019. u 19:58h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog protupravnog oduzimanja slobode i prijetnji svojoj majci, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjakinje.

Optužnicom se tereti da je 11. prosinca prošle godine u Varaždinu, točnije u poslovnom prostoru u majčinom vlasništvu, zaključala vrata te uzela ključ i majku nije pustila sve do dolaska vatrogasaca, koji su nasilno otvorili prostoriju. Kako se sumnja, to je učinila u neubrojivom stanju zbog teže duševne smetnje, a sve s ciljem da prisili majku na otkazivanje ugovora o najmu tog poslovnog prostora. Zbog toga je i metalnom šipkom mahala prema majci, prijeteći da će joj polomiti ruke i noge.

Ujedno se tereti da je 11. studenog 2018. u stanu u Varaždinu, u stanju neubrojivosti, nakon što je na balkonu stana zapalila vatru, rekla susjedu iz zgrade da će ih sve zapaliti.

U optužnici je predloženo da se okrivljenici odredi prisilan smještaj u psihijatrijsku ustanovu prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Okrivljenica se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.