Lopovi haraju vikendicama i kućama: Provale u Jalžabetu, Seketinu i Šemovcu Foto: ilustracija

Lopovi haraju vikendicama i kućama: Provale u Jalžabetu, Seketinu i Šemovcu

I.D./Varaždinske vijesti | 14.5.2018. u 11:34h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama i krađama koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Varaždinske županije.

Od 9. do 12. svibnja, u predjelu Golo Brdo kod Jalžabeta, nepoznati je počinitelj provalio u vikendicu vlasništvo 42-godišnjaka iz koje je otuđio mesnate i druge proizvode. Visina materijalne štete se procjenjuje na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 10. do 11. svibnja u Seketinu u predjelu zvanom „Erdelsko“ nepoznati je počinitelj provalio u tri vikendice, vlasništvo muškaraca starosti 42, 50 i 65 godina. Iz vikendica je otuđio prehrambene proizvode i nekoliko cigareta. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 11. do 13. svibnja u Ulici Braće Radić u Šemovcu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 58-godišnjakinje, u kojoj je porazbacao stvari i otuđio zlatni nakit. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 11. do 12. svibnja u Plitvičkoj ulici u Šemovcu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 54-godišnjaka. Popis ukradenih stvari i visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske  zabilježeno je devet prekršaja protiv javnog reda i mira i to  u Kućan Marofu, Pihovcu, Sraćincu, Vrtlinovcu, Svetom Đurđu, Hrašćici, Zamlači i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz  tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, držanje životinja bez nadzora te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u