Tijekom vikenda zabilježeno je 14 prekršaja protiv javnog reda i mira Foto: VV arhiva / ilustracija

Lopovi "haračili" po trgovinama, a građani narušavali javni red i (božićni) mir

I.D./Varaždinske vijesti | 27.12.2017. u 18:27h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u petak 22. prosinca nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u Varaždinskoj ulici u Sračincu te otuđio iznos od više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog je dana u trgovini u sklopu trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu nepoznati počinitelj okrao 66-godišnjakinju. Naime, lopov je s pulta blagajne otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem, koji je oštećena odložila prilikom pakiranja kupljenih stvari. Visina materijalne štete iznosi preko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Što se tiče ostalih događaja, čini se da produženi božićni vikend nije prošao u miru. Naime, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 14 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Klenovniku, Svetom Đurđu, Tuhovcu, Donjem Vratnu, Babincu, Koretincu, Ivancu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a prema policijskom izvješću, riječ je o događajima vezanima uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba te držanje životinja bez nadzora.