Lopovi aktivni tijekom produženog vikenda: Provale i krađe u Varaždinu i Grani Foto: ilustracija / Pixabay

Lopovi aktivni tijekom produženog vikenda: Provale i krađe u Varaždinu i Grani

I.D./Varaždinske vijesti | 25.6.2018. u 18:43h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama i krađama koje su se na području Varaždinske županije dogodile proteklih dana.

Od 21. do 23. lipnja, u Sajmišnoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj tako provalio u poslovne prostorije jednog poduzeća te je porazbacao stvari po prostorijama i otuđio prijenosno računalo. Visina materijalne štete utvrditi će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 21. do 22. lipnja u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u skladište jednog poduzeća kojem je sjedište u Zagrebu. Popis ukradenih stvari i visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 22. lipnja u večernjim satima u Grani, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 39-godišnjakinje. U kući je porazbacao stvari po prostorijama i otuđio novac i zlatni nakit. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći, 22./23. lipnja u Varaždinu na predjelu zvanom „Mali prelogi“, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću i neregistrirano osobno vozilo vlasništvo 63-godišnjaka. Iz vikend kuće je otuđio motorni trimer, plinsku bocu, akumulator, neregistrirani moped i razni alat, te je iz ograđenog prostora otuđio više komada kokoši. Nakon što je provalio u osobno vozilo, pokušao je žicama vozilo staviti u pogon, pri čemu nije uspio, već je iz njega otuđio auto-radio i neutvrđenu količinu goriva. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 23. lipnja u Trenkovoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 21-godišnjaka i iz nezaključane kuće otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Jučer, 24. lipnja u predvečernjim satima u Međimurskoj ulici u Varaždinu, na prostoru parkirališta ispred jednog kajak kluba, nepoznati je počinitelj iz osobnog vozila otuđio novac vlasništvo 54-godišnjaka. Visina materijalne štete se procjenjuje na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 12 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Punikvama, Ivancu, Lepoglavi, u dva slučaja u Donjem Vratnu, Varaždin Bregu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a riječ je o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, prosjačenje, držanje životinja bez nadzora te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u